Alkalmazott jóga


Az eredeti, tradicionális jóga spirituális út, célja a végső megszabadulás. Számos gyakorlata azonban rendkívül hatékonyan kezeli a fizikai és mentális problémákat, ami a jógát rendkívül népszerűvé teszi azok körében is, akik nem a szellemi útkeresés céljával kezdik gyakorolni. Alkalmazott jógának nevezzük az olyan irányzatokat, amelyek nem használják a jóga teljes eszköztárát, csak bizonyos konkrét célok elérésére tanítanak jógagyakorlatokat. Ilyennek tekinthető a Gerincjóga, a Nőijóga vagy a Stresszoldó Jóga, a Gyerekjóga, vagy a Szeniorjóga.

Gerincjóga: modern mozgásterápia Hatha Jógával
A Gerincjóga modern mozgásrendszer, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. Célja a fizikai test egészségének helyreállítása elsősorban a testtartás javításával, a helyes légzés megtanításával, illetve a feszültségek oldásával. Mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyítóeljárásokat.


A Gerincjóga élettani hatásai:
javítja a tartást - erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot - növeli az ízületi hajlékonyságot - növeli a fizikai és pszichikai teherbírást - javítja a testtudatot - javítja a koncentrációs készséget - javítja a keringést - javítja az emésztést – vitalizál - növeli a magabiztosságot - oldja a stresszt - javítja az általános közérzetet

bővebben a Gerincjógáról»

 

Nőijóga - intimjóga: jógával a nôi egészségért
Társadalmunk kevéssé toleráns a nőiség megélésével kapcsolatban. Ennek súlyos következményei lehetnek az egyénre nézve: egyre gyakoribb a betegségek, önértékelési zavarok, szorongás kialakulása a nőiséggel kapcsolatos területek mentén. A Nőijóga a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség helyreállítására: a fizikai testet a modern intimtorna hatákonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a klasszikus jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít.

A Nőijóga speciális élettani hatásai
A gyakorlatok az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait. Mobilizálják és erősítik a csípôizületet, relaxációs technikákkal oldják a görcsöket.

bővebben a Nőijógáról»

 

Stresszoldó jóga: a feszültségek kezelése egyszerű jógagyakorlatokkal
A helytelen táplálkozás vagy a mozgásszegény életmód mellett a városi életmóddal járó túlzott stressz is hozzájárul a civilizációs betegségek kialakulásához. A jóga számos olyan mentális és fizikai gyakorlatot tanít, amely azonnal képes kezelni a feszültségeket, és fokozatosan megtanítja az elme tudatos “kikapcsolását”, azaz a relaxációt, így hatékony eszköz lehet az életminőség javítására.

A Stresszoldó jóga foglalkozásokon olyan egyszerű technikákat tanítunk, amelyek segítik a mindennapokban való örömteli életet, növelik a munkabíró képességet és megelőzik a stresszes életvitelből fakadó betegségek kialakulását.

bővebben a Stresszoldó Jógáról»

 

Gyerekjóga: jóga 14 éven aluliaknak
A gyerekek gyökeresen eltérô megközelítést, törôdést igényelnek, mint a felnôttek, ezért sok jógázó pedagógus és szülô foglalkozik azzal, hogyan lehet alkalmazni a jógát a gyerekek fejlôdésének segítésében. A tudatosodás náluk is fontos szempont, azonban az életkorra jellemzô fejlôdési szakaszok támogatása az elsôrendû cél. A mozgáskoordináció, a tartásjavítás, a helyes légzés megtanulása, a koncentráció és relaxáció képessége játékos, élvezetes formában fejleszthetô. Sok idôt igényel olyan készségek fejlesztése is, amely a felnôtteknél már kevésbé fontos: a kint és bent pontosabb érzékelése, a környezettel való kapcsolatteremtés, az érzékszervek mûködésének megértése, saját képességeinek, határainak megfigyelése, stb.


Egy egész, külön rendszerrôl van szó, amelyet legalább ugyanolyan gondossággal és felelôsséggel kell tanulmányozni, mint bármely pedagógiai területet.

bővebben a Gyerekjógáról»

 

Kismamajóga, terhesjóga
A szülés körüli idôszak különleges törôdést és mozgást igényel. Mind a felkészítés, mind az utógondozás rendkívül megkönnyíti ezt az örömteli, mégis megterhelô idôszakot, valamint segít megelôzni számos kellemetlen vagy kóros elváltozás kialakulását.

bővebben a Ksmamajógáról»


Szeniorjóga: jóga 6o éven felülieknek
Az idôsek mozgásigénye és teljesítôképessége alapvetôen különbözik a fiatalabb korosztályokétól, a fizikai és szellemi készségek megôrzése azonban csak rendszeres mozgással lehetséges. Mivel a fiatalabb oktatók saját testi tapasztalatai eltérôek az idôsökétôl, ezért külön képzés keretében kell elsajátítaniuk el a Szeniorjóga irányelveit.

 


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Nyugati
1132 Bp., Kresz Géza u. 27.

Mandala Jóga Liget
1078 Bp., Nefelejcs u. 58.

Mandala jóga Újbuda
1114 Bp. Bartók Béla út 55.

Mandala Jóga Szeged
6722 Szeged, Petőfi S. sgt 41./b

Mandala Jóga Pécs
7623 Pécs, Petőfi Sándor u. 56.

KAPCSOLAT

Kompolti Hédi
0670 311 1190

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 1 300 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 11 000 Ft
4 hetes: 12 000 Ft
Negyedéves: 30 000 Ft

További fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók, kedvezménye
k

EGY KIS ELMÉLET

Rövid szakmai írások, cikkajánlók:
Astanga Jóga: 1% elmélet ›
Gerincjóga szakmai Facebook oldala ›
Nőijóga zsakmai Facebook oldala ›
Gergő szakmai Facebook oldala ›


© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület