Gerincjóga® - mozgásterápia hatha jógával

A Gerincjóga modern mozgásrendszer, olyan csoportos mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni. Ahhoz, hogy a hatha jóga erős energetikai gyakorlatait képes legyen kivitelezni, amelyek kihívást jelentenek még az egészséges testtel rendelkező gyakorlók számára is, szükség van egy megfelelő felkészítésre, egy preventív jellegû, biztonságos és hatékony mozgásterápiára. A Gerincjóga leszűkíti a hatha jógát egy könnyen, biztonságosan gyakorolható eszköztárra azzal a céllal, hogy befogadhatóvá tegye azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelő fizikummal és testtudattal.

A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. Bővebben a légzés szerepéről» A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása: Stresszoldó Jóga»

A Gerincjóga élettani hatásai:

  • erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
  • javítja a tartást
  • oldja a stresszt
  • javítja az emésztést
  • növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
  • javítja az általános közérzetet
  • vitalizál

A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a jóga is itt kezdi a gyakorlást. Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.


A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. Az egészség elérése és megőrzése az elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyítóeljárásokat. Bővebben a tudatos életvezetésről»

 

A foglalkozások felépítése:

Tádászana, ráhangolódás - átmozgatás, bemelegítés - légzőgyakorlatok - tatásjavító gyakorlatok - erősítő gyakorlatok  - nyújtó gyakorlatok  - levezetés - relaxáció

 

Mélyebben érdekel a Gerincjóga? Látogasd szakmai BLOG-unkat és Facebook profilunkat!

 

 

 

 

Képzési rendszerünk

A modern ember életritmusába legjobban a másfél órás foglalkozások illeszkednek, azonban a fejlődés fenntartásához a rendszeres óralátogatások mellett szükség van időről-időre egy koncentráltabb, elmélyültebb gyakorlásra is. A különböző képzések és tanfolyamok lehetőséget adnak, hogy változtass, fejlődj, mind fizikai, mind mentális szinten. Nem az erőfeszítések hozzák meg az eredményt, hanem a figyelem, a fókusz  áthelyeződése, ami új szemléletmódot, életvitelt hoz.

 

Minitanfolyamok »

Egy 3-4 órás tanfolyam új lendületet ad, segít az elméleti háttér megértésében és megalapozza az otthoni gyakorlást. Többnyire egy konkrét témában tartjuk a minitanfolyamot, a jóga egy fontosabb területével foglalkozunk különböző megközelítésekben.

Gerincjóga oktatóképzés®

A 157/2004. (V.18) Korm. Rendelet szerint csak megfelelő végzettséggel (legalább OKJ-s Sportoktató) lehet oktatói, edzői tevékenységet végezni. Erre való tekintettel összevontuk a szakmát adó OKJ-s Sportoktató képzést a Gerincjóga oktatóképzéssel. Így ugyanazon tanfolyam keretein belül sajátíthatod el a legújabb trendek szerinti sportoktatás alapjait, valamint a Hatha Jóga alkalmazott mozgásrendszerét. Sikeres vizsga esetén mind sportoktatói, mind Gerincjóga oktatói tevékenységet folytathatsz bármilyen sport, wellness vagy fitnesz létesítményben, illetve magánpraxisban.

A sportoktató - jógaoktató képzés elsődleges célja, hogy olyan oktatókat neveljen, akik egyfelől járatosak a jóga mozgásrendszerében, elméleti hátterében és filozófiájában, másfelől rendelkeznek azokkal az anatómiai, oktatói és életviteli alapismeretekkel, amelyek biztosítják mind saját, mind tanítványaik hosszú távú, biztonságos, ugyanakkor hatékony fejlődését. A tanfolyam gyorsan, vizsgacentrikusan adja át az OKJ-s Sportoktató központilag meghatározott anyagát, és felkészít a biztonságos, mégis hatékony Gerincjóga rendszer alapszintű oktatására.  bővebben a Gerincjóga oktatóképzésről »

..

 

 

.


STÚDIÓINK

Mandala Jóga Pécs
7623 Pécs, Petőfi Sándor u. 56.

Mandala Jóga Nyugati
1132 Budapest, Kresz Géza u. 27.

Mandala Jóga Liget
1078 Budapest, Nefelejcs u. 58.

Mandala jóga Újbuda
1114 Budapest, Bartók Béla út 55.

Mandala Jóga Szeged
6722 Szeged, Petőfi S. sgt 41./b

Mandala Jóga Debrecen
4025 Debrecen, Piac u. 45-47.

 


 

KAPCSOLAT

Kompolti Hédi
0670 311 1190

ÁRAINK

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges.

90 perces foglalkozás: 1 300 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 11 000 Ft
4 hetes: 12 000 Ft
Negyedéves: 30 000 Ft

További fizetési lehetőségek,
bérletek, akciók, kedvezménye
k

EGY KIS ELMÉLET

Rövid szakmai írások, cikkajánlók:
Astanga Jóga: 1% elmélet ›
Gerincjóga szakmai Facebook oldala ›
Nőijóga zsakmai Facebook oldala ›
Gergő szakmai Facebook oldala ›


© Mandala Gerincjóga Rendszer Egyesület