Kismama jóga - Hangolódj a babádra!

 

Kismamajógát a várandósság 4. hónapjától ajánlott gyakorolni. Legfőbb célja, hogy segítse az anyát ráhangolódni a kisbabája fejlődésére, saját testi-lelki változásai tudatos megélésére.

Kismamaként az egyik leghatékonyabb módja a kisbaba fejlődésének segítése, hogy egy harmonikus életteret teremtünk számára testi – lelki értelemben egyaránt. A jóga gyakorlásával a figyelmet a belső folyamatokra irányítjuk, ezáltal tudatosulnak a kisbabával kapcsolatotos érzeteink: saját testünk babánk növekedését kísérő változásait elkezdjük érteni, pontosabb és magabiztosabb képpel rendelkezünk bennünk növekvő kisgyermekünkről, úgy mint a legprofeszionálisabb ultrahang.

A jóga gyakorlásával a várandósság esetleges kellemetlen testi tünetei teljesen megszüntethetőek. A folyamatos gyakorlás biztosítja a jó közérzetet, hiszen bármely felmerülő nehézségnél segít a mihamarabbi tudatosításában, ezáltal gyors megoldást is kínál.

A szülés, vajúdás során is a legnagyobb segítőnk, ha a figyelmünket befelé tudjuk irányítani, jelen tudunk lenni belső történéseinkben. Bár az ismeretlenbe megyünk a szülés áramlásában, de ez az ismeretlen a megnövekedett tudatosságunk észlelésében már nem félelmetes, fájdalmas és aggasztó, hanem felemelő és katartikus. Kompetens vagyok a bennem zajló folyamatokban: kompetens vagyok gyermekem világraszületésében, ezzel a születő gyermeket is biztosítom az ő kompetenciájáról.

Mikor érdemes elkezdeni a kismama jógát?

Kismamajógát a várandósság 4. hónapjától ajánlott gyakorolni, de sosem késő elkezdeni. Mindenki a saját ritmusában haladhat, maximálisan figyelembe véve adottságait. Gyakran az utolsó hónapokban elkezdett gyakorlás is nagyon nagy segítséget nyújt a várandósságban és a szülésben is.

.

A foglalkozások felépítése

 

• Minden foglalkozás beszélgetéssel indul, amikor a kismamák mesélnek aktuális fizikai – lelki állapotukról, így az oktató feltérképezi, hogy kinek milyen gyakorlásra van éppen szüksége.

A gyakorlás néhány perces elcsendesedéssel, megérkezéssel, a babára történő ráhangolódással folytatódik.

Szisztematikus átmozgatással, majd intenzívebb erősítő és/vagy nyújtó gyakorlatokkal javítjuk a kismama és a baba fiziológiai állapotát, az izmok tónusát, a keringést. Fokozott figyelmet fordítunk a csípő körüli izmok lezítására, nyújtására.

A gátizmokat erősítő gyakorlatokkal készítjük fel a magzat növekedése miatti egyre nagyobb terhelésre ill. a szülés közbeni intenzív igénybevételre.

A légzőgyakorlatok segítik a keringést, a belső szervek vérellátását, hatékony működését, jó hatással vannak az idegrendszerre és még a babát is átmaszírozzák.

Kényelmes relaxációval záródik a foglalkozás.

 

 

Oktató:

 

Hédi
 

 

 

Hédi tapasztalt kismama, végzett kismama jóga oktató. Várandóssága alatt végig jógázott, így saját tapasztalatával kiegészítve tud segítségükre lenni a várandós kismamáknak.

Kompolti Hédi

 

 

Foglalkozások:

Kedd: 16.00 – 17.30 csak online!

Csütörtök 10.00-11.30

 

Ha online szeretnél részt venni az órán, kattints a 'csatlakozom' gombra!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

MANDALA JÓGASTÚDIÓK

Meggyőződésünk, hogy a jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért és másokért.

 


Nyugati | Liget | Deáktér | Újbuda | Pasarét

Pécs| Szeged | Debrecen | Tata

KAPCSOLAT

Mielőtt telefonálsz vagy írsz, olvasd el a
Gyakran ismételt kérdéseket!

 

Kompolti Hédi info(kukac)mandalajogapecs.hu
0670 311 1190 (H-P 9.00-17.00)

 

 

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Adtataidat az új jogszabályoknak megfelelően kezeljük!
Itt tájékozódhatsz: GDPR 

 

ÁRAINK

90 perces foglalkozás: 1 600 Ft

BÉRLETEK:
10 alkalmas: 13 800 Ft
4 hetes: 14 800 Ft
Negyedéves: 35 000 Ft

Az első alkalom ingyenes!
Bejelentkezés nem szükséges!


Fizetési lehetőségek: készpénz, szépkártya


 


© Mandala Jóga Pécs Egyesület a Teljes Életért